sunnuntai 14. helmikuuta 2016

La Mezquita, Cordoba

Buenas tardes ja hyvää ystävänpäivää!

Tänä sunnuntaina esittelemme La Mezquitan eli Cordoban maineikkaan moskeijan. Se on yksi maailman kauneimmista arabilaisista monumenteista ja onkin päässyt mm. maailman 10 upeimman nähtävyyden listalle.  


La Mezquitan rakennus alkoi vuonna 785 ja eri emiirit ja kalifit jatkoivat rakennusta 200 vuoden ajan. Moskeija symboloi Cordobassa tapahtuneita uskonnollisia muutoksia. 1200-luvulla kristityt halusivat tuoda kristinuskon rakennukseen ja Kaarle V rakennutti moskeijan sisään katedraalin. Rakennus on siis siitä harvinainen, että se on pyhä sekä muslimeille että kristityille. Nykyään rakennusta käytetään moskeija-nimityksestä huolimatta kirkkona. 



La Mezquita on harvinainen arkkitehtoninen hybridi, jossa näkyy monet idän sekä lännen taiteelliset arvot. Korkeat pylväät sekä kaaret ovat yleisiä moskeija-katedraalin sisällä. 



La Mezquita on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde Cordobassa käyville turisteille. Kannattaa kuitenkin ottaa etukäteen selvää, ettei katedraalissa ole käynnissä uskonnollisia tapahtumia toivottuna aikana. Kohde on myös päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle. 



Hasta luego, 
Iida, Anna & Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti