sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Palacio Real de Madrid

¡Hola!

Tänään esittelemme teille toisen Espanjalle kulttuurisesti erittäin arvokkaan rakennuksen, Madridin kuninkaallisen palatsin. Palacio Real de Madrid on Madridin suurin rakennus, ja itseasiassa 135 000 neliömetrin alallaan ja noin 3000 huoneellaan suurin palatsi Länsi-Euroopassa. 



Espanjan kuningas Felipe VI ei kuitenkaan perheensä kanssa asu tässä suuressa rakennuksessa, vaan palatsia käytetään lähinnä valtiollisten juhlatilaisuuksien pitopaikkana. Felipe VI perheineen on valinnut asuinpaikakseen pienemmän palatsin Madridin laitamilta, La Zarzuelan palatsin.


Palacio Real de Madrid y Plaza de la Armería

Palacio Real de Madrid on suunnittelija Filippo Juvarran käsialaa, ja se valmistui vuonna 1755 tulipalossa tuhoutuneen, entisen kuninkaan linnan Alcázarin paikalle kuninkaan Felipe V:n käskystä. Palatsin arkkitehtuuri on barokkia, minkä piirteitä palatsissa edustaa erityisesti ulkosivujen koristelut sekä palatsin monumentaalinen koko. Palatsin arkkitehtuuri ei kuitenkaan ole täysin tyypillistä barokkia, mille oli ominaista myös pyöreät muodot ja pyrkimys ääriviivojen häivyttämiseen, minkä takia Palacio Real de Madridin usein kuvitellaankin edustavan neoklassismia.

Palatsia ympäröi kauniit puistot Campo del Moro ja Sabatini sekä aukiot Plaza de la Armería ja Plaza de Oriente, joilla sijaitsee myös nähtävyydet Almunedan katedraali sekä Teatro Real.


Jardines de Sabatini y Palacio Real de Madrid

Kuten moniin muihinkin kuuluisiin, eurooppalaisiin palatseihin, myös Madridin kuninkaalliseen palatsiin järjestetään vierailuja ja näyttelyitä. Palacio Real de Madrid onkin erittäin hieno nähtävyys myös sisäpuolelta: palatsi kun sisältää historiallisesti arvokkaita kuninkaallisia kokoelmia. Palatsissa sijaitsee arvokkaita maalauksia, veistoksia, huonekaluja ja kankaita muutamia mainitaksemme. Lisäksi rakennuksessa sijaitsee maailman suurin kokoelma Stradivarius-soittimia. Palatsi on auki vieraille vuoden ympäri mukaan lukematta päivinä, jolloin rakennuksessa järjestetään virallisia juhlatilaisuuksia.





¡Hasta luego!

Riikka, Anna & Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti